MusicPlayerNetwork.com

Are you upgrading your copy of Reason?

Posted By: RABid

Are you upgrading your copy of Reason? - 10/23/19 01:29 PM

I've had Reason since version 1 and I "think" I have purchased every upgrade, but this may be the upgrade I skip. I don't have a need to run Reason as a VSTi in another program. That is not how I work. I use Reason to create loops. I don't see anything else that warrants the cost of the upgrade. Money may be better spent somewhere else.
Posted By: dboomer

Re: Are you upgrading your copy of Reason? - 10/23/19 03:33 PM

I guess I’m gonna have to as even Reason 10 won’t be working under Catalina for Mac. Reason 11 is 64 bit but even it is not yet approved for Catalina. But I’m sure they will make it so soon.
Posted By: Geoff Grace

Re: Are you upgrading your copy of Reason? - 10/23/19 04:09 PM

I think using Reason as a plugin is a pretty neat trick; but I have no VST3 host, so there's no point for me in upgrading at this time.

As for us Pro Tools users, the company is "looking at the AAX format, but no decisions have been made yet;" and as ReWire has been discontinued in Reason 11, this product is actually a downgrade for me for the time being.

Catalina compatibility is important to me; but I have to wait on at least a dozen products to become compatible, so there's no urgent need for a Catalina compatible Reason in my setup yet.

Best,

Geoff
Posted By: Anderton

Re: Are you upgrading your copy of Reason? - 10/23/19 04:19 PM

Excellent question. At the moment, I use an older version of Reason as a ReWire client with various hosts. Perhaps using it as a VST plug-in offers benefits, but that's not a priority for me.

Geoff - as to Pro Tools, I found a neat trick. Peavey's ReValver amp sim allows for inserting VST or AU plug-ins, and there's an AAX version of ReValver. Many users have reported using ReValver in Pro Tools to run VST and AU plug-ins. I don't have Pro Tools installed currently or I'd try it to confirm, but it's an interesting hack. You get an amp sim as part of the deal, too smile
Posted By: zeronyne

Re: Are you upgrading your copy of Reason? - 11/04/19 09:12 PM

It's definitely a controversial upgrade this time around. I will be upgrading just to see how well the VST works. But they are really good about supporting older versions, so no need to move up if you don't want to.
Posted By: Greg Mein

Re: Are you upgrading your copy of Reason? - 11/05/19 07:08 PM

I've been pretty johnny on the spot with Reason upgrades over the years but I may hold off on this one for a while.
© 2020 Music Player Network